Defacto organiseert wekelijks een webinar over EPA's en het CAPP EPA portfolio
Alles over EPA's en het CAPP EPA Portfolio tijdens onze wekelijkse webinars
Regelmatig horen wij: “EPA's, weleens van gehoord, maar hoe zit het nu precies?“ Steeds meer organisaties zijn aan de slag met EPA's en willen de EPA-methodiek beter doorgronden. Wij merken een toegenomen belangstelling voor EPA's en daarom verzorgen wij steeds vaker (online) workshops en webinars over dit onderwerp. Inmiddels hebben wij veel kennis en ervaring opgedaan over dit onderwerp en dit delen we graag met jou! Na het volgen van één van onze interactieve webinars kan jij gegarandeerd zelf aan de slag met EPA's in jouw organisatie.
Wat zijn EPA's en wat kan ik ermee?
In opdracht van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) ontwikkelde CZO Flex Level samen met de zorg- en opleidingsinstellingen de EPA-systematiek. Dit is een nieuw opleidingsstelstel dat bestaat uit verschillende EPA's. EPA's zijn Entrustable Professional Activities, wat zich laat vertalen als toevertrouwbare professionele activiteiten en dit zijn de bouwstenen van theorie- en praktijkonderwijs in de zorg. EPA's zijn flexibel, stapelbaar en modulair en zorgen ervoor dat zorgprofessionals gerichter worden opgeleid.
Maak kennis met het CAPP EPA Portfolio
Onlangs gingen onze collega's Josien Zwarteveen en Joost Bakhuizen met een groep deelnemers in gesprek over EPA's. Tijdens één van onze interactieve EPA workshop lieten zij hen zelf ervaren hoe eenvoudig het is om het CAPP EPA Portfolio te gebruiken en in te richten. Op speelse wijze kon iedereen via zijn/haar eigen telefoon nieuwe leeractiviteiten toevoegen om zo het portfolio op te bouwen. CAPP EPA Portfolio ondersteunt de volledige workflow van theoretisch en praktijkleren, toetsing, (voortgangs)rapportage, het toevertrouwen van zelfstandigheidsniveaus tot en met de certificering van de student aan toe.
Leer van praktijkverhalen
Regelmatig nodigen wij ervaringsdeskundigen uit om hun verhaal te delen. Zo ging onze collega Josien in gesprek met Rebecca van der Ploeg, specialist digitale leermiddelen bij Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Zij deelde een aantal lessons learned en vertelde hoe MCL EPA's succesvol wist te implementeren. Rebecca verteld:
“De EPA-methodiek sluit goed aan bij onze visie op leren. Medewerkers en hun ontwikkeling staan centraal en dat spreekt ons erg aan! Tijdens de implementatie van EPA's hebben wij veel tijd besteed aan een goede voorbereiding. Dit kwam onder andere omdat niemand destijds veel wist wat EPA's waren. Opleiden op basis van EPA's vraagt om een andere kijk en aanpak. Alle betrokkenen moesten leren omdenken en dat had tijd nodig. Ons startpunt was het CAPP EPA Portfolio omdat hier alles samenkomt. Zo hadden we goed overzicht en wisten we precies welke (bestaande) leermiddelen we konden inzetten. Het is altijd raadzaam om in gesprek te gaan met andere zorginstellingen of specialisten zodat je zelf niet het wiel hoeft uit te vinden.”
EPA's ook iets voor jou?
Tweewekelijks op dinsdagochtend van 9.00 - 9.30 uur geven wij een gratis webinar over EPA's. Tijdens deze webinars delen wij onze EPA kennis en geven we antwoord op al jouw vragen. Sta jij ook op het punt om EPA’s te implementeren in jouw organisatie? Dan is dit webinar wellicht iets voor jou!
Dit komt onder meer aan bod:
- EPA's, EPA Register ® en CZO Flex Level
- CAPP EPA Portfolio
- Praktijkvoorbeelden van de BAZ
- Ruimte voor interactie: leren met en van elkaar
Naast dit webinar hebben wij ook onze kennis gebundeld in een concreet en praktisch stappenplan. Dit stappenplan ontwikkelden wij op basis van ervaring bij 15 ziekenhuizen. Schrijf je in voor de webinar of download het EPA Stappenplan.
Tot ziens, je bent van harte welkom!