Het leeraanbod uit CAPP LMS beter zichtbaar maken - Hoe doe je dat?

Joost Bakhuizen | | Leestijd: ± 2 min.

Steeds vaker krijgen we van klanten en prospects de vraag: Is het mogelijk om leeraanbod uit CAPP LMS in andere applicaties vindbaar te maken? Het korte antwoord: Ja! Het kan niet alleen, we hebben het ook al heel vaak gerealiseerd. Deze blog is dan ook bedoeld om dieper in te gaan op de meerwaarde van het ontsluiten van leeraanbod uit CAPP LMS in andere applicaties en de stappen om dat te doen.

Toegevoegde waarde

Binnen CAPP LMS vind je al het leeraanbod van een organisatie. Zowel voor de medewerkers als het leeraanbod voor externen. Om het aanbod ook buiten het LMS, op plekken waar dat toegevoegde waarde heeft, vindbaar te maken is het mogelijk om koppelingen te maken tussen CAPP LMS en andere applicaties. Wanneer heeft dit toegevoegde waarde?

Er zijn verschillende redenen om deze integratie te realiseren:

  • Het beter vindbaar maken van het aanbod voor zoekmachines. Door CAPP LMS te koppelen aan de website van jouw organisatie krijg je er ook de juiste SEO (vindbaarheid in zoekmachines) optimalisatie mogelijkheden bij. Hierdoor kunnen externen (klanten) jouw aanbod goed vinden via zoekmachines zoals Google. Dit is bijvoorbeeld handig als je het leeraanbod ook commercieel aanbiedt.
  • Één zoekmachine voor de gebruiker. Zo kun je bijvoorbeeld het aanbod uit het LMS integreren met een zoekmachine in het Intranet waar ook andere bronnen zoals protocollen systemen, intranet-content en performance support beschikbaar is. Zo vindt de gebruiker alle relevante inhoud in één zoekmachine.
  • Extra nadruk leggen op leeraanbod van de organisatie in andere applicaties of op projectpagina's.

Realisatie externe integratie leeraanbod

Defacto biedt verschillende API’s om data op te halen uit CAPP LMS. Zo kunnen organisaties met de Courses API en Search API het aanbod uit het LMS in andere applicaties tonen en vindbaar maken. Om deze API's te implementeren hebben we via Agile QR een handig stappenplan beschikbaar. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om dit samen met onze technisch consultants te doen.

Voordelen voor de organisatie en gebruiker

De integratie van het leeraanbod uit CAPP LMS met externe applicaties biedt voordelen voor zowel de gebruiker als de organisatie.

  • Het leeraanbod incl. vrije trainingsplekken wordt automatisch gesynchroniseerd met het intranet of website. Zo hoeven beheerders dit niet bij te houden en hebben (externe) cursisten altijd de juiste informatie over beschikbaarheid en andere cursusinformatie.
  • Een gebruiker zoekt naar specifieke informatie. Deze is in veel organisaties verspreid over diverse applicaties. Met deze integratie wordt het mogelijk om vanuit één zoekfunctionaliteit te werken. Vanzelfsprekend is in CAPP LMS zichtbaar waarop gebruikers gezocht hebben.
  • Leeraanbod wordt beter vindbaar via zoekmachines. Dat kan vooral aantrekkelijk zijn voor organisaties die ook externe gebruikers trainen.

Zelf aan de slag?

Wil jij CAPP LMS ook koppelen met de de website of het intranet van jouw organisatie? Of heb je andere ideeën om CAPP LMS te koppelen? Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.