Uitrol EPA-module bij twee UMC's: start Basis Acute Zorg op 1 oktober
Voor de zomer kondigden we de samenwerking aan met UMCG, Zorg voor het Noorden, MUMC+ en het RadboudUMC om met CAPP LMS een generieke oplossing te ontwikkelen voor het EPA-opleiden: een nieuw CZO-opleidingsstelsel voor (vervolg-)opleidingen voor verpleegkundigen en medisch ondersteunende zorgprofessionals. Vandaag introduceren we EPA Portfolio, een speciale module geïntegreerd in CAPP LMS die als add-on verkrijgbaar is. MUMC+ en UMCG gaan de module de komende tijd inzetten voor de Basis Acute Zorg-opleiding.
Dekt het gehele proces
Met de ontwikkelde EPA module wordt het gehele proces van inrichten, inschrijven, leren, bewijslast opbouwen en rapporteren gedekt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde soorten leerobjecten als in CAPP LMS maar is het ook mogelijk om (praktijk)opdrachten toe te voegen aan het niveau binnen de EPA.
Voor de student en supervisor betekent dit onder meer:
- Focus op communicatie tussen student en supervisor door op gemakkelijke wijze berichten te kunnen sturen en te reageren.
- Ondersteunen van supervisoren met gebruiksvriendelijke en sturende interface waarin zij alle informatie hebben om grip te houden op voortgang.
- Student heeft direct inzicht in wat er moet gebeuren via een dashboard en per EPA in de leerobjecten.
- Leeronderdelen hoef je maar één keer te doen. Alle reeds behaalde leeronderdelen in het LMS of een EPA werken door in alle EPA’s.
- Inzicht in voortgang voor student en supervisor.
- De student kan alle leerobjecten direct uitvoeren in de EPA app.
Voor de organisatie betekent dit o.a.:
- Een omgeving voor zowel het (compliance)leren en de EPA’s.
- Inzicht in alle studenten en hun inzetbaarheid o.b.v. behaalde EPA’s.
- Relevante stuurinformatie.
- Hergebruik van reeds bestaande leeronderdelen (uit CAPP LMS).
- Ondersteuning van de bedrijfsvoering binnen uw organisatie.
Maximaal ontzorgen
Bovenstaande draagt bij aan het maximaal ontzorgen van alle betrokken stakeholders en het zo goed mogelijk inzichtelijk maken van de voortgang en inzetbaarheid van de studenten. Dit was voor zowel UMCG, MUMC+ als Defacto van het grootste belang en onderscheidt de EPA module ook van portfolio’s zoals Vrest en EPASS, waarbij het leren voor de student geen integraal onderdeel van het portfolio is.
Basis Acute Zorg-opleiding
Komende tijd rollen het MUMC+, begin oktober, en het UMCG, november, het EPA portfolio uit voor de Basis Acute Zorg opleiding. We blijven ook na ingebruikname van de EPA module met elkaar doorontwikkelen om ook de ervaringen van de gebruikers mee te nemen en het product nog gebruiksvriendelijker te maken. Verbeteringen en ervaringen zullen we zeker ook weer delen via dit blog en onze nieuwsbrief.